Agenda

vr 24 jan
Explo Winterkamp
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
Verkenners OFFLAN party 2019
Geschreven door Agnes   

Dit jaar gingen we met een kampje niet LANnen maar juist een keer offlan aan de gang. We begonnen met lekker pannenkoeken bakken, wat voor sommigen een hele nieuwe ervaring was. Daarna kregen we als eerste een pub-quiz met bliksemrondes. Daarbij kreeg je een foto van een das te zien die ergens op de blokhut verstopt was. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel om maar als eerste die das te vinden!!

Hier zijn de foto's.

 
2019 Verkenners stadsprogramma
Geschreven door Agnes   

Traditiegetrouw gaan we met de verkenners naar de stad en nee, dan gaan we NIET weer hetzelfde doen als vorig jaar . Dit jaar kreeg je een kaartje met vier opdrachten. Dan kon je kiezen welke opdrachten je leuk vond om te doen. Daarvoor kreeg je punten en dat was dan je ‘worp’ voor op het spelbord. Op het bord waren ook zwarte vakjes met een Sintje erop (omdat Zwarte Piet tegenwoordig nogal gevoelig ligt) en dan moest je een kaartje uit de zak van Sinterklaas grabbelen. Je kon dan een meevaller hebben (iets lekkers te knagen of stappen vooruit) of een tegenvaller zoals 6 plaatsen achteruit. De jongens kwamen met allerlei leuke dingen terug: groene nagels, foto’s van mensen op een bankje, tasjes, een muisje, pennen enz enz. Als afsluitende opdracht mochten ze nog om het snelst een frietje weg-eten. Uiteindelijk was het weer een gezellige boel in de stad!

Foto's

 
Verkenners Willem Tell programma
Geschreven door Agnes   

Het verhaal van Willem Tell, met een appel op zijn hoofd die er met pijl en boog afgeschoten moest worden, is bij de verkenners niet meer zo bekend. Met een tochtje met allerlei verschillende technieken konden de verkenners nerf-pijltjes verzamelen. Als bewijs van hoe ze gelopen waren moesten ze van elk kruispunt een foto nemen.

Uiteraard kwam iedereen goed aan op het eindpunt waar een kleine trappersbaan gemaakt was. Eén voor een gingen de jongens erover, met een helm met een ‘appel’ en een veiligheidsbril. De andere jongens mocht proberen met nerfpijltjes de appel van de helm te schieten. Uiteindelijk bleek dat nog heel lastig te zijn en is dat maar bij één verkenner gelukt. Als was het wel intimiderend om door een haag van nerfpijltjes over de baan te gaan.

Hier de foto's van deze middag.

 
Verkenners maken pompoensoep
Geschreven door Agnes   

Op de fiets gingen de verkenners naar de Koudenhovenseweg om pompoenen uit te zoeken. Na stukke kettingen, lekke banden enz enz (dan is het toch ver weg) kwamen de verkenners aan.  Bij de Koudenhovenseweg hebben ze een uitgebreid assortiment aan pompoenen: klein, groot, oranje, groen, fles en plat en dik….. Met snij- en eetpompoenen togen we weer naar de blokhut. Daar hadden we een heel lekker recept. Het uithollen kostte toch meer moeite dan gedacht, net als een lekker vuurtje maken om op te koken. Maar uiteindelijk hadden alle patrouilles toch een zeer smakelijke, doch pittige, pompoensoep. Smullen maar!!!!

Hier wat foto's van de actie.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 20