Agenda

za 24 aug
Eerste keer draaien
za 24 aug
draaien stam
vr 06 sept
Openingsdag -kamp
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
3 weken waterpret
Geschreven door Agnes   

Dat begon met het bouwen van platforms (nee, dat is niet hetzelfde als een pallet op tonnen -)) waarna een heus waterballonnen-werp-sponzen gevecht uitbrak.

De week erna hadden we het grote bad-eendjes-spel. De eendjes werden in het water geschoten en met allerlei drijvend materieel moesten de verkenners de eendjes uit de Karpendonk vissen. Het nummer van het eendje gaf het spel aan dat gespeeld moest worden. Onder andere moest moeder eend haar kuiken verdedigen.

Deze week was het fantastisch weer om vlotten te bouwen. Er was groote pallet waarvan eenvoudig een vlot gebouwd kon worden. En er was een kleinere pallet waar wat lastiger een vlot van gemaakt kon worden. De tonnen stonden er potsierlijk onder maar er is er geen één weggedreven. De verkenners hebben heerlijk een uurtje gespelevaard.

En natuurlijk hebben we de foto's nog.

 
2019 Voorjaarskamp
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Dit voorjaarskamp (wat qua temperaturen wel meer weg had van een winterkamp) in Achter ‘t Heerzerenbosch konden de verkenners een fotografie-insigne verdienen. Enigszins onwennig gingen ze aan de slag met de camera’tjes en  de opdrachten. Maar al gauw werd er volop geëxperimenteerd. Zo werden close-ups gemaakt van insecten, planten en bomen. Werd e.e.a. perfect gepositioneerd om een ‘Gulden Snede’ te verkrijgen en werd talloze malen een actie herhaald om hem maar op het goede moment, met de juiste belichting en vanuit de perfecte hoek  op de foto te krijgen. Er werd ook gestoeid met het uitbeelden van gezegdes, een portret van een scout, beroemde scene’s, via ene spiegel iets fotograferen, landschappen en zonsondergangen.

Iedereen heeft zijn insigne gehaald, waar we wel trots op zijn! De mooiste foto is gemaakt door het team van Abel, Mick en Thijs: een mier tussen prachtig mos. Maar ook vele andere foto’s zijn zeer de moeite waard! Om met de editor te spreken: “ Laat 13 kinderen los op de hei en tussen alle rommel zitten ook oprecht mooie platen!”  Veel kijkplezier!

 
2019 Winterkamp Verkenners
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Iedereen was keurig op tijd op de blokhut, bepakt en bezakt. Alleen Rob was wat later. Maar toen hij er ook was konden we de aanhanger aanpikken en op weg naar Houffalize. De reis ging voorspoedig. Er lag daar veel sneeuw en daarom moesten we de auto’s in het dorp achterlaten. Jean-Francois reed met de trekker de aanhanger (twee keer) naar het terrein. Het regende net wat vervelend. Dus gauw de grond sneeuwvrij gemaakt en de tenten opgezet. Net als twee zeiltjes waar we lekker onder konden zitten. Uit principe een vuurtje gemaakt maar het regende te vervelend om er bij te gaan zitten. We gingen dus maar op tijd naar bed.

Zaterdag gingen we hiken. Maar eerst kregen we uitleg over het spel ‘het verboden woord’. Je kreeg een kaartje met iemands naam en wat je diegene moest laten zeggen. Als je dat gelukt was, kreeg je zijn (laatste) kaartje. Het ging erom wie de meeste kaartje veroverde.

Foto's kun je hier alvast zien.

 
2018 JOTA
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


De vrijdag begon traditioneel met het opzetten van tenten. En ook geheel in traditie: in het donker. Dat was nog best lastig. En wat puzzelen omdat de nieuwe tenten groter zijn. Maar uiteindelijk was het toch gelukt! Daarna was er de uitleg over hoe het insigne te verdienen was dit jaar. Toen hebben we lekker in de ‘sjack’ geluisterd naar de landelijke opening van de Jota. Het was heel interessant. Vervolgens hup de kou in voor een avondspel.  In het bos waren allerlei posten die gezocht moesten worden. Het was best leuk. En toen, hup naar bed.

Zaterdag gingen we shifts draaien: vrij (dan kon je lekker zelf kiezen), keuken (beetje afwassen en vragen of iemand koffie lust), zenden (het leukste eigenlijk) en solderen. Het projectje was heel leuk dit jaar: een raketje met lichtjes en alle werkjes deden het! Wat ook leuk was, was dat de krant op bezoek kwam en een leuke foto van ons maakte. En dat er mensen van ‘Eindhoven in beeld’ waren die ons de hele dag gefilmd hebben. Maandag stonden we in de krant!

’s Middags traditiegetrouw op de fiets naar andere scoutinggroepen. De leiding die met de auto was kwam bij alle groepen waar ze kwamen wel fietsende verkenners van ons tegen. Het was even schrikken toen de leiding van de doornakkers belde omdat één van onze verkenners gevallen was en een ambulance al op weg was. Maar gelukkig viel dat uiteindelijk ook weer erg mee.

Het avondeten werd lekker klaargemaakt door de patrouilles zelf. De leiding at stamp. ’s Avonds ging de troep het bos in met de vossenjachtspullen van de explo’s. Het  was erg druk in het bos want er ging ook een moutainbikeroute door. En helaas was er ook een zwerver die onze jongens flink liet schrikken. Maar ze waren goed bij elkaar gebleven en meteen naar de blokhut teruggekomen. De politie kreeg m ook niet gevangen. Maar goed. De jongens gingen lekker naar bed. Zondagochtend nog een shift gedraaid en toen was het alweer tijd om op te ruimen. Bijna iedereen had zijn insigne gehaald zodat we met zijn allen op een goede jota terug kunnen kijken.

Hier staan de foto's.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 18