Agenda

vr 21 dec
fuego promotour
za 22 dec
Geen opkomst
do 27 dec
HOPOKA
za 29 dec
Geen opkomst
vr 11 jan
Fuego
za 12 jan
Fuego
vr 01 feb
winterkamp
za 02 feb
draaien stam
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
2018 JOTA
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


De vrijdag begon traditioneel met het opzetten van tenten. En ook geheel in traditie: in het donker. Dat was nog best lastig. En wat puzzelen omdat de nieuwe tenten groter zijn. Maar uiteindelijk was het toch gelukt! Daarna was er de uitleg over hoe het insigne te verdienen was dit jaar. Toen hebben we lekker in de ‘sjack’ geluisterd naar de landelijke opening van de Jota. Het was heel interessant. Vervolgens hup de kou in voor een avondspel.  In het bos waren allerlei posten die gezocht moesten worden. Het was best leuk. En toen, hup naar bed.

Zaterdag gingen we shifts draaien: vrij (dan kon je lekker zelf kiezen), keuken (beetje afwassen en vragen of iemand koffie lust), zenden (het leukste eigenlijk) en solderen. Het projectje was heel leuk dit jaar: een raketje met lichtjes en alle werkjes deden het! Wat ook leuk was, was dat de krant op bezoek kwam en een leuke foto van ons maakte. En dat er mensen van ‘Eindhoven in beeld’ waren die ons de hele dag gefilmd hebben. Maandag stonden we in de krant!

’s Middags traditiegetrouw op de fiets naar andere scoutinggroepen. De leiding die met de auto was kwam bij alle groepen waar ze kwamen wel fietsende verkenners van ons tegen. Het was even schrikken toen de leiding van de doornakkers belde omdat één van onze verkenners gevallen was en een ambulance al op weg was. Maar gelukkig viel dat uiteindelijk ook weer erg mee.

Het avondeten werd lekker klaargemaakt door de patrouilles zelf. De leiding at stamp. ’s Avonds ging de troep het bos in met de vossenjachtspullen van de explo’s. Het  was erg druk in het bos want er ging ook een moutainbikeroute door. En helaas was er ook een zwerver die onze jongens flink liet schrikken. Maar ze waren goed bij elkaar gebleven en meteen naar de blokhut teruggekomen. De politie kreeg m ook niet gevangen. Maar goed. De jongens gingen lekker naar bed. Zondagochtend nog een shift gedraaid en toen was het alweer tijd om op te ruimen. Bijna iedereen had zijn insigne gehaald zodat we met zijn allen op een goede jota terug kunnen kijken.

Hier staan de foto's.

 
Oudhollandsche Speelen
Geschreven door Agnes   

Heerlijk in het zonnetje in het bos Oudhollandsche Speelen gedaan. Dat zijn welbekende spelletjes, maar wel met een scoutingtwist. Zo werd blikgooien ineens heel spannend, toen Rob je bij je voeten vasthield als je moest gooien. Als bleven de ballen ouderwets kwijtraken in de bosjes -) En Sjoelen in estafettevorm is een stuk moeilijker dan gewoon sjoelen. Ezeltje prik tussen allerlei bomen is ook heel lastig: denk je bij de boom te staan waar de staart op moet, is het de boom ernaast! Verder nog zaklopen, koekhappen en kruiwagen-spijkerpoep-race. De afsluiter was Hollandse-stoelen-leeuwen-dans. Met ontzettende verkenner muziek. N Heerlijk ouderwetsch gezellig middagje zo!

Foto's kun je hier terug vinden.

 
Zomerkamp 2018 Landgoed Eerde
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


Zaterdag: Na de aankomst op het Ridderwoud kreeg iedereen te horen in welke nieuwe patrouille hij zat. We hadden de nieuwe tenten mee, die na enige uitleg en na even wennen, toch allemaal strak op het terrein gezet werden. Een provisorische keuken werd in elkaar geflanst zodat de patrouilles zelf spaghetti konden koken. Daarna volgde meteen de eerste inspectie. Het avondspel was een spel met gekleurde briefjes waarbij je zo snel moeglijk de vier kleuren moest zoeken om zo de meeste punten te verzamelen. Toen kregen we uitleg over het thema: te land ter zee en in de lucht. Met allerlei spellen kon je fiches verdienen die je zo op een spelbord moest leggen dat je een gekleurde lijn van boven naar onder of van links naar rechts kreeg (voor de liefhebbers: het spel heet ‘take it easy’). Wie zo de meeste punten bij elkaar legde, verdiende de onvergetelijke eer van dit zomerkamp.

Helaas was het stookverbod, dus het kampvuur bestond steeds uit een gekleurd zaklampje. Maar daar kun je ook prima black stories bij spelen.

Lees hieronder het verslag verder. En check hier de foto's.

 
Verkenners Koningsspelen, waterpret en torens
Geschreven door Agnes   

De verkenners hadden zo hun eigen versie van de koningsspelen, uiteraard in fleurig oranje gekleed (en nee Luca, rood is géén oranje). Ze bedachten zelf onderdelen, die daarna vol vuur gespeeld werden.

Het mooie weer bleef zodat er ook een waterzeskamp gespeeld kon worden. De spuiten van de welpen werden geleend en elke patrouille bedacht een onderdeel, net als de leiding. Het leukst was het spel waarbij de tegenpartij in het veld moet wachten waarbij de andere partij iemand geblinddoekt in een kruiwagen over het parcours reed, gewapend met ene spuit. Op aanwijzingen van zijn patrouillegenoten mocht hij proberen de mensen in het veld nat te schieten! Ook het ‘scheren’ was erg leuk, net als de spelen met de forten!

De keer erop werden er vier torens gepionierd waarna een heus bonengevecht georganiseerd werd. Gelukkig hadden we ook pijltjes want die schoten een stuk makkelijker.

De zaterdag erop werden deze 4 torens verwerkt in een trappersbaan. Er kwam een camonet bij, een ‘lopen op een ton’, een autobandenbaan en een heuse zeephelling. Iedereen was lekker net, maar dat was maar goed ook, want t was erg warm!

Hier kun je nog wat foto's terugkijken van deze activiteit.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 18