Agenda

za 25 aug
Eerste draaidag nieuwe seizoen
vr 07 sept
Openingskamp
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
Zomerkamp 2018 Landgoed Eerde
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


Zaterdag: Na de aankomst op het Ridderwoud kreeg iedereen te horen in welke nieuwe patrouille hij zat. We hadden de nieuwe tenten mee, die na enige uitleg en na even wennen, toch allemaal strak op het terrein gezet werden. Een provisorische keuken werd in elkaar geflanst zodat de patrouilles zelf spaghetti konden koken. Daarna volgde meteen de eerste inspectie. Het avondspel was een spel met gekleurde briefjes waarbij je zo snel moeglijk de vier kleuren moest zoeken om zo de meeste punten te verzamelen. Toen kregen we uitleg over het thema: te land ter zee en in de lucht. Met allerlei spellen kon je fiches verdienen die je zo op een spelbord moest leggen dat je een gekleurde lijn van boven naar onder of van links naar rechts kreeg (voor de liefhebbers: het spel heet ‘take it easy’). Wie zo de meeste punten bij elkaar legde, verdiende de onvergetelijke eer van dit zomerkamp.

Helaas was het stookverbod, dus het kampvuur bestond steeds uit een gekleurd zaklampje. Maar daar kun je ook prima black stories bij spelen.

Lees hieronder het verslag verder. En check hier de foto's.

 
Verkenners Koningsspelen, waterpret en torens
Geschreven door Agnes   

De verkenners hadden zo hun eigen versie van de koningsspelen, uiteraard in fleurig oranje gekleed (en nee Luca, rood is géén oranje). Ze bedachten zelf onderdelen, die daarna vol vuur gespeeld werden.

Het mooie weer bleef zodat er ook een waterzeskamp gespeeld kon worden. De spuiten van de welpen werden geleend en elke patrouille bedacht een onderdeel, net als de leiding. Het leukst was het spel waarbij de tegenpartij in het veld moet wachten waarbij de andere partij iemand geblinddoekt in een kruiwagen over het parcours reed, gewapend met ene spuit. Op aanwijzingen van zijn patrouillegenoten mocht hij proberen de mensen in het veld nat te schieten! Ook het ‘scheren’ was erg leuk, net als de spelen met de forten!

De keer erop werden er vier torens gepionierd waarna een heus bonengevecht georganiseerd werd. Gelukkig hadden we ook pijltjes want die schoten een stuk makkelijker.

De zaterdag erop werden deze 4 torens verwerkt in een trappersbaan. Er kwam een camonet bij, een ‘lopen op een ton’, een autobandenbaan en een heuse zeephelling. Iedereen was lekker net, maar dat was maar goed ook, want t was erg warm!

Hier kun je nog wat foto's terugkijken van deze activiteit.

 
2017 Verkenners Zomerkamp
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

Locatie: sexauer hütte in het Zwarte Woud.

Dag 0: heenreis
Dag 1: opbouw kampement
Dag 2: hiken
Dag 3: rodelen
Dag 4: zwemmen
Dag 5: europapark
Dag 6: spelletjes op terrein
Dag 7: terugreis

Foto's

(Sorry voor het late uploaden)

 
2018 Verkenners 1e kwartaal
Geschreven door Agnes Van Oosterum   

We hebben veel gedaan, het 1e kwartaal. Zo waren er highland games, met als hoogtepunt de kruiwagenrace waarbij de duwer geblinddoekt was en moest luisteren naar de aanwijzingen van degene die in de kruiwagen zat. Dat viel niet mee!

Verder hebben we weer meegedaan aan de snerttocht. Was weer erg gezellig.

Ook hebben we tweemaal genoten van de winterse kou. De ene keer hebben we alle bevroren watertjes in het bos opgezocht. De andere zaterdag hebben we kunnen schaatsen bij de ijzeren man.

Pasen was weer één groot eieren feest. Eerst was er het spel met de kipjes en de nesten in het bos. Daarna was er een heus eierengevecht op het veld naast de blokhut. Frappant was dat de oudste verkenners steeds meer eieren hadden…..

Foto's van deze activiteiten vind je hier.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 17