Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
Verkenners Brancard
Geschreven door Agnes   

De verkenners togen het bos in met hout en touw. Maar wat was de bedoeling????

Dat werd in het bos duidelijk. Er moest een brancard gebouwd worden. En met steeds minder voeten op de grond gingen de verkenners weer terug naar de blokhut. Dat het aan het einde handiger was om elkaar op de rug te nemen in plaats van op de brancard, dat was wel jammer. Maar het was weer een heerlijke, zonnige middag geweest!

Ook van dit programma hebben we een paar foto's.

 
Levend Monopoly
Geschreven door Agnes   

Vandaag levend monopoly gespeeld. Basically dobbelen en niks doen. Extra geld was te verdienen met opdrachten van Jan. Maar…het spannende zat in de buitenrondes. Dan kon je een straatje bemachtigen door met je groepje bij het straatnaambord op de foto te gaan. En dan kon je wel huur vragen en als je straat compleet was huisjes kopen en zo. Eén groepje had niet helemaal begrepen dat de namen van het spelbord waren verandert in straten uit de buurt. Die stonden echt bij de Kalverstraat…… De patrouilles hadden zelf monopoly-geld in beheer maar onze überboekhouder hield een eigen schaduwadministratie bij, die overigens wel leidend was. We deden niet aan witwaspraktijken. Na vele opdrachten en twee buitenrondes was de middag weer omgevlogen en waren de ijsvogels de onbetwistte winnaars…..

En natuurlijk hebben we de foto's nog.

 
2022 Winterkamp Verkenners
Geschreven door Agnes   

Winterkamp 2022, het zit er weer op. Wat een prachtig weekend hebben de verkenners beleefd in de Ardennen rondom Houffalize.

Vrijdagavond vertrokken we om 1900 uur naar Taverneux om om 2130 aan te komen, helaas was onze behulpzame boer met de trekker voor de aanhanger pas om 2200 ter plaatse. Deze tijd is natuurlijk goed gebruikt door alvast hout te gaan verzamelen.

Toen de aanhanger eenmaal op locatie was, een weide langs de L'ourthe stonden de tenten in een mum van tijd prachtig strak.

Lekker een vuurtje met een bakje thee stond op de planning, maar oh nee... de geweldige leiding had in de hectiek vergeten gasleidingen in te pakken... Dan maar wat harder stoken en vroeg naar bed.

Op zaterdag zijn de verkenners lekker gaan hiken. Dagrugzakje om, snacks mee, hobbelen maar.

Met dank aan ons erelid en welbekende radioamateur Petro konden de verkenners de missende gasleidingen ophalen in Sommerain, waar hij in alle vroegte ons kwam opzoeken.

Heuvel op heuvel af, rivieren oversteken (en erin vallen), modderhappen, vergezichten genieten en jezelf beseffen wat een mooie hobby je toch hebt als je met zijn allen in een vallei aan het esbitten bent. En wat een geluk met het weer... Zelfs het zonnetje kwam even meedoen.

Na een mooie 15 kilometer en talloze verticale meters aangekomen op het kampterrein konden de verkenners door de verkregen gasleidingen genieten van een heerlijke zelfgemaakte bodemsoep en goed gevulde andijviestamp van Jan.

Tijdens een bijzonder heet vuur met witte kern, dankzij het wapperen van Rob werden nog wat schuine moppen getapt en pingelde Matteo wat op de gitaar. Hierna vertrokken de verkenners richting hun nest in van waaruit een uur later nogsteeds gelach te horen was.

De volgende ochtend werden de verkenners wakker in de regen, maar onder het genot van een warme bak thee en een vers gebakken eitje met spek werden de tenten in een recordtijd opgeruimd. Het ingecalculeerde uurtje vertraging hebben wij bij lange na niet nodig gehad, complimenten naar alle leden! Ook op de blokhut werd snel opgeruimd en konden we met zijn allen nog even nababbelen onder het genot van een noodlesoepje waarna iedereen weer huiswaarts ging.

Het was een super mooi winterkamp, bekijk de verhalen maar eens op de foto's!!!

 
Verkenners januari
Geschreven door Agnes   

Ineens lagen er bergen zand naast de blokhut. Wat moet je dáár nou mee???

Nou gewoon, Hollandse Leeuwen overheen spelen natuurlijk. Geeft ene aparte dimensie.

Verder deden we allerlei leuke opdrachten die zaterdag als een 4 meter paal zonder hulp rechtop laten staan, een touwtje doorbranden, ene driepoot pionieren en van ene boomstam ene unit maken waarmee je een blikje kan verwarmen.

De zaterdag erop trokken we het bos in om te kijken naar de nieuwe paddenpoel. Blijkbaar komt het zand dáárvandaan. Mooi watertje. Daar ene leuk spel gespeeld met ene weg van hoedjes, bunnie hup (anders opdruks) en steen papier schaar. De andere poel zijn we nog niet tegengekomen.

Terug op de blokhut gekeken of de boomstam-vuurtjes het deden maar die waren nog te nat. Gelukkig hadden we wel een ander vuurtje weten te sprokkelen van het schaarse hout en met ene kleine truuk hadden we een alternatief boomstamvuurtje voor de knakkies.

Uiteraard afgesloten met een pot hollandse leeuwen over de heuvels….

EN natuurlijk hebben we de foto's nog

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 28