Agenda

za 16 okt
JOTA
za 13 nov
Stam
vr 19 nov
Pietenkamp
vr 10 dec
decemberkampje
Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
Zomerkamp verkenners GFB Austerlitz 2021
Geschreven door Agnes   

De leiding ging alvast zaterdag om rustig het leidingkampement op te kunnen bouwen en het terrein te verkennen. Zondag arriveerden de jongens. De tenten werden opgezet, keukens gebouwd, zeil erboven gespannen. Gekookt natuurlijk: spaghetti bolognese. En dan natuurlijk de inspectie. Ook het rode draadspel is uitgelegd en gestart. Gelukkig bijna geen regen gehad. Afgesloten met een dieren-smokkel-avondspel.

Maandag gehiket. Zwaar maar wel leuk. Wel hier en daar een bui. Lekker gekookt, inspectie en toen nog rondje rode draadspel. Weer n leuke dag.

Check hier albast de foto's.

 
Vlot varen
Geschreven door Agnes   

Vandaag werd een nieuw model vlot uitgeprobeerd. Het bleek erg succesvol want de verkenners waren ermee naar de overkant gevaren én weer terug. Zonder nat te worden. En dat is toch een redelijk unicum…. Uiteraard waren er ook deze keer weer wat slechter geconstrueerde exemplaren bij waarvan de peddelaars wél een nat pak behaalden. Gelukkig maar, want het weer was prachtig.

Hier nog een paar foto's.

 
Verkenners GFB reageerbuizenspel 2021
Geschreven door Agnes   

Eerst gingen de verkenners platforms bouwen. Het werden uiteindelijk een soort huisjes. Daarna kreeg elke patrouille op tafel een rekje met zes reageerbuizen. Er was een groene vloeistof, een blauwe vloeistof, een kleurloze vloeistof, een grijs poedertje, een lege met een poedertje in een ballon en een laatste met een kleurloze vloeistof. Op het rekje stond wat de inhoud van de buis moest worden. Zo moest de eerste buis een gele vloeistof worden. Daarvoor had Agnes overal flesjes verstopt. De verkenners moesten eerst opdrachten doen: een raadsel, een puzzel, coördinaten, kruispeiling en een sjorring. Iedere keer als de patrouille een opdracht goed had, kregen ze een ‘coördinaat’ waar een flesje verstopt was. Een spion kreeg via de walkie talkie aanwijzingen van degene die in het platform de kaart had en kon zo het flesje vinden. Het flesje moest mét de coördinaat bij het rekje gelegd worden. De lastigste stap bleek het aansturen van de spion via de walkie talkie…… Toen alle flesjes gevonden waren, mochten de jongens de proefjes doen. Het was heel interessant. En naderhand legde Agnes alles ook nog eens uit. Kijk maar naar de foto’s voor het resultaat!

 
BIJ de verkenners van de GFB.
Geschreven door Agnes   

Vandaag was een BIJzondere dag: de verkenners kregen BIJles over de BIJ. Er werden niet BIJster veel vragen BIJna goed gemaakt maar er werd op deze BIJeenkomst wel veel kennis BIJgewerkt.

Check hier de foto's

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 27