Verkenners

De verkenners zijn jongens tussen de 11 en 15 jaar. Op zaterdagmiddag doen we de meest uiteenlopende activiteiten in de omgeving van Eindhoven.

Van vlotten bouwen tot kookmiddagen, van stadsprogramma tot pionieren, van sportmiddag tot loop en fietstochten en van smokkelspellen tot chemiemiddagen. We hebben ook verschillende kampen en weekenden wat op kan lopen tot 7 stuks per jaar. Het hoogtepunt is hiervan toch wel het zomerkamp. Hierbij gaan we een week weg, meestal in Nederland maar af en toe ook naar het buitenland. Andere kampen zijn winterkamp waarbij we met de oudste jongens een weekend in de Ardennen doorbrengen, de Regionale Scouting Wedstrijden waarin je met je patrouille strijdt tegen andere scoutinggroepen uit de regio en de Jamboree On The Air ( JOTA) waarin we een grote zendmast pionieren en contact gaan leggen met scouts uit heel de wereld.

 
Jota-Insigne
Geschreven door Agnes   

Vandaag zijn de verkenners begonnen aan het werken voor hun jota-insigne. Eerst kregen ze uitleg over het werken met een porto, over hoe je het insigne kunt halen en over het opzoeken van een coördinaat op de kaart. Daarna liep elke patrouille naar zijn eigen checkpoint in het bos. Aldaar konden zij de leiding oproepen via de porto (met hun eigen call) en omschrijven waar zij waren. De leiding vertelde dan waar het volgende tocht-deel verstopt lag. Vervolgens kwamen de patrouilles aan op de post waar de leiding ook was. Daar oefenden we per ronde het seinen in morse, semafoor en hoe je een verbinding met een set maakt. Vanaf de post liepen de verkenners naar het volgende checkpoint enz. Het was erg fijn om een porto bij te hebben, want als je ‘verdwaald’ was, kon je de leiding oproepen die dan weer je op het juiste pad kon zetten. Gelukkig was het de hele middag droog gebleven en hebben we lekker veel kunnen doen!! Aan het einde van de opkomst kregen de verkenners hun insigneboekje mee om thuis nog verder goed te kunnen oefenen. Volgende week ene speciale dag: van tien tot tien JOTA!!

 
Verkenners werken aan installatie-eisen
Geschreven door Agnes   

Voor de installatie hebben we 2 zaterdagen alle zaken uit het verkennerboekje weer opgefrist zoals knopen, tochttechnieken, EHBO en de padvinderswet. Ook het vuurmaken hebben we geoefend door zo snel mogelijk een rookmelder aan het piepen te krijgen. Terwijl wij daar mee bezig waren, waren de explorers bezig met een heeeeele grote katapult. Die deed het niet in één keer goed maar na een paar keer bijstellen schoot hij best ver.

Check hier de foto's.

 
Installatie en afscheid Rob en Lisa
Geschreven door Ronald v/d Kruijs   

Vandaag was een bijzondere opkomst. Eerst hebben we 4 verkenners en een verkennerleidinglid geïnstalleerd. Die-hard buiten in de stromende regen want ‘verkenners zijn geen watjes’. We moesten e.e.a. een beetje aanpassen aan de Corona maar het is prima gegaan.

Daarna gingen we gauw aan de slag om een afscheidsdiner te koken voor Rob en Lisa. Elke groep kreeg een ‘black box’ waar ingrediënten in zaten voor de maaltijd. Jan legde goed uit wat ermee moest gebeuren en iedereen ging hup aan de slag. T was best even aanpoten want er moesten veel aardappels geschild worden, veel groenten gesneden enz enz. Ondanks de waarschuwing dat messen echt scherp zijn hadden we toch nog een ongelukje maar met een pleister erop ging t wel weer.

Check hier de foto's.

 
Verkenners op de Gulberg
Geschreven door Agnes   

Vandaag naar de Gulberg gefietst. Deze hoge heuvel heeft n prachtig uitzicht wat we eerst eens bekeken hebben. Toen hebben we de windstreken van het kompas geoefend met n leuk renspelletje. Daarna hebben we geoefend met de kaart op het noorden leggen en oriënteren op een kaart. En uiteraard hebben we een kerk of een radiotoren geschoten. Tot slot hebben we een kruispeiling gemaakt. Na een pauzesnack gingen we weer de heuvel af en deden we nog n pot hollandse leeuwen. Na nog even de rails gecheckt te hebben fietsen we na een heerlijk zonnige en winderige middag weer naar eindhoven.

Foto's

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 23