Agenda

vr 22 feb
leidingweekend
vr 01 mrt
Kinder carnaval BE-OH-MH
za 02 mrt
Geen opkomst
za 16 mrt
Schoonmaakdag - Geen Opkomst
za 23 mrt
draaien stam
za 30 mrt
Opendag
vr 05 apr
Voorjaarskamp
vr 12 apr
kamp
Stam

De Stam is de speltak met de oudste leden van de GFB. Eenmaal per maand komen de leden bij elkaar om samen te genieten van prachtprogramma' s. Sinds kort hebben we zelfs twee stammen!

Stampertjes
We draaien weinig maar doen dan wel speciale dingen. Fun staat voorop in deze speltak. Alles kan wat je maar kan verzinnen. Traditie is om koninginnenacht samen te vieren, dit is altijd een prachtig feestje met veel ‘Ranja’. Eenmaal per jaar gaan we gezellig een weekendje weg en doen dan van alles en nog wat binnen een thema. Thema’s die zijn geweest: Big Brother The Bikkel, The fast and the Furious v.s. The Cannonball Run, Wie is de Mol en CSI. Ook verzamelen we ons een keer per jaar met de computer onder de arm om samen de leukste games te spelen op de LAN party. Dus heb je zin om iets te ondernemen eens per maand en heb je leuken ideeën, kom dan eens langs als we bezig zijn!

Despina Stam
De Despina Stam is de jongste speltak van de GFB, en ook nog een hele speciale: De enige speltak met (louter) vrouwlijke leden! Sinds begin 2011 hebben de dames besloten een speltak te vormen en samen ook eens zelf scouting te beleven. Zou dit een opmaat zijn voor een gemengde Scoutinggroep?

 
Maastricht verwelkomt de Stam
Geschreven door Peter   

Afgelopen zondag waren de heren van de Stam op bezoek in Maastricht. Op deze bloedhete dag moesten de mannen in duo’s flink wat puzzels oplossen die ze naar straten, pleinen en bezienswaardigheden leidden om de felbegeerde (en verstopte) QR-codes te kunnen scannen. Deze leverden namelijk punten op voor het team-klassement. Team “winnaars” ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor; puur toeval? Of dwing je karma, self-fulfilling prophecy en goed geluk wellicht tóch gewoon af?

 
Stam culinair!
Geschreven door Peter Schipper   

Iedereen houdt natuurlijk van lekker eten, en wij van de stam zijn daar geen uitzondering op. Helaas zijn dit keer niet alle gerechten van chef kok kwaliteit. Desalniettemin was het een goed geslaagd diner.

 
Stam Culinair 2015
Geschreven door Peter   

De Stampertjes waren bijeengekomen voor het jaarlijkse culinaire evenement. In het zonnetje in het uiterest pittoreske Wieërt werden de smaakpupillen op de proef gesteld tijdens een bierproeverij. Vervolgens ging de bbq aan om de innerlijke mens te voeden, met als hoogtepunt de 'Beer Can Chicken'; men neemt een kip en een blik bier en schuift de kip vervolgens... enfin, u begrijpt het vast wel zonder tekst en uitleg.

 
GFB LAN Party 2015
Geschreven door Peter   

Het was weer dé tijd van het jaar. De computers konden afgestoft worden, alle computerspelletjes geinstalleerd worden, en de koelkast volgezet worden met cola en frituurhapjes, want het was weer tijd voor de jaarlijkse LAN party! Een weekend boordevol computerspelletjes en gezelligheid. De Stam, Explorers, en alle (oud)leiding met progamer ambities waren uitgenodigd voor een weekendje diehard gamen. Een greep uit het speelveld waarop we elkaar het leven zuur gingen maken: Call of Duty 2, Call of Duty 4, Unreal Tournament, Grand Theft Auto 2, Red Alert 2 Yuri's Revenge, Trackmania, Dethkarz, Serious Sam 2, je hoort het al, de gouden oude klassiekers die op elke computer prima kan draaien! Op zaterdagavond werden we achter de computer vandaan getrokken, en moesten we 'live' gaan spelen. In het bos hingen grote blacklight kanonnen die alles oplichtten, en in een wit pak gewapend met een blaaspijp met lichtgevende ammunitie gingen we glow in the dark kratjes stelen uit elkaars basis. Daarna konden we weer veilig achter de computer kruipen, want een airstrike aanvragen in Call of Duty 4 werkt op de pc tóch net iets beter dan in het echie in het bos...

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6