Bevers

Iedere zaterdagochtend komen de Bevers van onze groep samen om grootse avonturen te beleven.

De Bevers beleven deze avonturen tijdens de verschillende spellen die wij doen. Daarbij kan aan van alles gedacht worden, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Zo spelen wij vaak een smokkelspel, bouwen wij hutten voor een kwartetspel of ‘levend stratego’, lopen een (natuur)speurtocht en we bakken soms een heerlijk broodje boven een kampvuur. En in april hebben we zelfs een uitvoering van The Lion King opgevoerd voor alle papa’s en mama’s. Daarnaast doen we ook regelmatig een potje ‘Hollandse Leeuwen’ (renspel), ‘verstoppertje met de bal’ of voetbal. Om al deze spellen te kunnen doen hebben we een mooie blokhutlocatie, met in de buurt een bos, grasvelden en de Karpendonkse Plas. Daar voelen de Bevers zich helemaal thuis, midden in de natuur.

 
Onderbouw carnaval 2024
Geschreven door Lars Kriek   

Het dak van scouting GFB werd er weer afgeblazen! De bevers en welpen hadden namelijk zin in een feestje. Niet zomaar een feestje: Carnaval! In de polonaise zongen de bevers en welpen mee met alle carnavalskrakers.

Bekijk hier de foto's.

 
Bevers - Pietenkamp '23
Geschreven door Lars Kriek   

Afgelopen weekend beleefden de Bevers van de scouting een betoverend avontuur tijdens ons Pietenkamp, dat slechts één nacht duurde. Vol enthousiasme werkten ze aan het behalen van hun Pieten diploma, met activiteiten als schoorsteenklauteren, cadeautjes inpakken en taaitaai bakken. De avond werd afgesloten rond het kampvuur met verhalen over Sinterklaas, en met vermoeide, maar voldane gezichtjes keerden de Bevers huiswaarts, klaar om de intocht van de goedheiligman met open armen te ontvangen.

Bekijk hier de foto's.

 

 
Bevers September 2023
Geschreven door Lars Kriek   

Tijd voor een échte scoutingopdracht: een hut bouwen! Tijdens onze wandeling door het bos kwamen de bevers een terrein tegen dat lag bezaaid met mooie, stevige, grote takken. Bij de bevers betekent dit dat de handen uit de mouwen worden gestoken en alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Op eigen initiatief bouwden de bevers een prachtige hut op een plek waar daarvoor nog niet stond. Wij vinden hem prachtig, jij ook?

 
2023 Zomerkamp
Geschreven door Peter   

Zomerkamp 2023 was dit jaar voor de verandering gewoon eens een keer op de eigen blokhut! Bij binnenkomst ons bedje klaargemaakt en daarna snel de ouders naar huis gejaagd. Een tof tik spel gedaan en daarna onze handen gewassen om heerlijke zelfgemaakte brownies te maken. Super lekker zeg! Een perfecte snack voor bij het kampvuur. Liedjes gezonden en vervolgens toch naar bedje toe.

De volgende dag was gevuld met een hele boel leuke spelletjes om de blokhut heen. Bal spelen, verstoppertje, hutten maken en nog veel meer. Wat wil een stoere bever nog meer. Daarna met een voldaan maar uitgeput gevoel lekker naar huis toe. Weer een geslaagd kamp gehad.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14