Agenda

vr 24 jan
Explo Winterkamp
Bevers

Iedere zaterdagochtend komen de Bevers van onze groep samen om grootse avonturen te beleven.

De Bevers beleven deze avonturen tijdens de verschillende spellen die wij doen. Daarbij kan aan van alles gedacht worden, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Zo spelen wij vaak een smokkelspel, bouwen wij hutten voor een kwartetspel of ‘levend stratego’, lopen een (natuur)speurtocht en we bakken soms een heerlijk broodje boven een kampvuur. En in april hebben we zelfs een uitvoering van The Lion King opgevoerd voor alle papa’s en mama’s. Daarnaast doen we ook regelmatig een potje ‘Hollandse Leeuwen’ (renspel), ‘verstoppertje met de bal’ of voetbal. Om al deze spellen te kunnen doen hebben we een mooie blokhutlocatie, met in de buurt een bos, grasvelden en de Karpendonkse Plas. Daar voelen de Bevers zich helemaal thuis, midden in de natuur.

 
Bevers bezoeken De Ontdekfabriek
Geschreven door Lars Kriek   


Afgelopen zaterdag brachten de bevers een bezoek aan De Ontdekfabriek op Strijp-s in Eindhoven. De jongens kwamen hier een wondere wereld van complete vrijheid en avontuur tegen. Oude apparaten uit elkaar halen, een eigen auto bouwen en printen met een 3D-printer, het kon er allemaal.

Bekijk hier de foto's!

 
Bevers draaidag 5-10-'19
Geschreven door Lars Kriek   

Afgelopen zaterdag hebben we een super mooie tocht gelopen door het Eckartse bos. Door middel van aanwijzingen konden we de weg vinden naar een plek vol schatkistjes. De inhoud hebben we lekker opgesnoept. Vervolgens de pas er weer in gezet en om twaalf uur weer afgesloten op de blokhut.

Kijk hier de foto's

 
Zomerkamp Bevers '19
Geschreven door Lars Kriek   

Als echte dierenfanaten gingen de bevers afgelopen weekend op zomerkamp. Met een zonnetje boven het hoofd werd er op vrijdagavond gezocht naar insecten. Dit was namelijk een van de opdrachten uit het Freek Vonk boekje. In dit boekje stonden acht opdrachten die uitgevoerd moesten worden om het Freek Vonk diploma te behalen. Alle bevers hebben dit gehaald! Zaterdag werd het reptielenhuis de Oliemeulen bezocht. Daar kwamen de bevers oog in oog te staan met roofvogels, slangen en zelfs een vogelspin. Als afsluiting werd er op zondag gespeeld in de Drunense Duinen.

Bekijk hier de foto's.

 

 
Bever draaidag 18-5
Geschreven door Lars Kriek   Vandaag was weer een super leuke dag bij de bevers! Met het zonnetje op het gezicht liepen we het bos in. Daar gingen we op zoek naar alle dieren die we konden vinden. Dit waren voornamelijk kikkers. Deze bosbewoners gaven we een nieuw (tijdelijk) huisje, een tijltje met bladeren, gras en takken. Nadat we deze dieren weer vrij hadden gelaten, was het tijd om muntjes te smokkelen. Afsluiten met een glaasje ranja en de ochtend zat er al weer op. Vol nieuwe ervaringen weer richting huis. 

Bekijk hier de foto's!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10