Agenda

za 16 okt
JOTA
za 13 nov
Stam
vr 19 nov
Pietenkamp
vr 10 dec
decemberkampje
Bevers

Iedere zaterdagochtend komen de Bevers van onze groep samen om grootse avonturen te beleven.

De Bevers beleven deze avonturen tijdens de verschillende spellen die wij doen. Daarbij kan aan van alles gedacht worden, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Zo spelen wij vaak een smokkelspel, bouwen wij hutten voor een kwartetspel of ‘levend stratego’, lopen een (natuur)speurtocht en we bakken soms een heerlijk broodje boven een kampvuur. En in april hebben we zelfs een uitvoering van The Lion King opgevoerd voor alle papa’s en mama’s. Daarnaast doen we ook regelmatig een potje ‘Hollandse Leeuwen’ (renspel), ‘verstoppertje met de bal’ of voetbal. Om al deze spellen te kunnen doen hebben we een mooie blokhutlocatie, met in de buurt een bos, grasvelden en de Karpendonkse Plas. Daar voelen de Bevers zich helemaal thuis, midden in de natuur.

 
Bodemdierendag 2021
Geschreven door Lars Kriek   

Tijdens Bodemdierendag werden de bevers uitgedaagd zoveel mogelijk 'bodemdieren' te vinden én te tellen. Voornamelijk regenwormen en naaktslakken waren groots vertegenwoordigd. De score is doorgegeven aan het NIOO-KWAM zodat zij de data kunnen verwerken. 

Bekijk hier de foto's.

 
105 jaar zomerkamp - Bevers & Welpen
Geschreven door Lars Kriek   

Ter ere van het 105 jarige bestaan van scouting GFB gingen de bevers en welpen dit jaar samen op zomerkamp. Een blokhut in Blitterwijck werd voor een paar dagen in gebruik genomen door alien jagers. Er bleek namelijk een alien schip te zijn neergestort op het terrein. Bij de crash site lag een 'black box' met daarin een brief in alien taal. 

In deze brief vroegen de aliens om hulp van de scouts. Onderdelen zoals de 'superflux generator' en 'mega blasters' waren nodig om het schip te repareren. De leiding was zoals altijd voorbereid op alles en had deze onderdelen bij zich. De bevers en welpen konden deze van de leiding verdienen met spellen. 

Nadat de bevers en welpen alle onderdelen bij elkaar hadden gesprokkeld, werden de onderdelen in een 'teleport cirkel' neergelegd zodat de aliens ze konden vinden. Wat bleek? Het ruimte schip was de volgende dag weer volledig intact! 

Bekijk hier de foto's.

 

 
Bevers bouwen moestuin
Geschreven door Lars Kriek   Met de lente in aantocht ontpoppen de wormen zich tot vlinders en bloeien de plantjes als nooit te voren. De bevers willen hier graag een steentje aan bijdragen en daarom besloten ze een eigen moestuin te bouwen. Vanuit thuis werden moestuintjes meegenomen die de bevers konden voorzien van aarde en water. Nu maar hopen dat we binnenkort een heerlijke groentesoep kunnen maken! 

Bekijk hier de foto's.

 
Halloween 2020 - Bevers
Geschreven door Lars Kriek   

Op de engste dag van het jaar was het de beurt aan de bevers om een angstaanjagende pompoen te maken. Alvorens de pompoenen leeggeschept moesten worden, streden de bevers om als eerste een pompoen uit te mogen kiezen. Nadat ze er een uitgekozen hadden mocht er nog een figuurtje uitgesneden worden. Hierna kon iedereen schrikken van deze spannende vrucht.
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 13