Agenda

za 24 aug
Eerste keer draaien
za 24 aug
draaien stam
vr 06 sept
Openingsdag -kamp
Bevers

Iedere zaterdagochtend komen de Bevers van onze groep samen om grootse avonturen te beleven.

De Bevers beleven deze avonturen tijdens de verschillende spellen die wij doen. Daarbij kan aan van alles gedacht worden, eigenlijk te veel om allemaal op te noemen. Zo spelen wij vaak een smokkelspel, bouwen wij hutten voor een kwartetspel of ‘levend stratego’, lopen een (natuur)speurtocht en we bakken soms een heerlijk broodje boven een kampvuur. En in april hebben we zelfs een uitvoering van The Lion King opgevoerd voor alle papa’s en mama’s. Daarnaast doen we ook regelmatig een potje ‘Hollandse Leeuwen’ (renspel), ‘verstoppertje met de bal’ of voetbal. Om al deze spellen te kunnen doen hebben we een mooie blokhutlocatie, met in de buurt een bos, grasvelden en de Karpendonkse Plas. Daar voelen de Bevers zich helemaal thuis, midden in de natuur.

 
Zomerkamp Bevers '19
Geschreven door Lars Kriek   

Als echte dierenfanaten gingen de bevers afgelopen weekend op zomerkamp. Met een zonnetje boven het hoofd werd er op vrijdagavond gezocht naar insecten. Dit was namelijk een van de opdrachten uit het Freek Vonk boekje. In dit boekje stonden acht opdrachten die uitgevoerd moesten worden om het Freek Vonk diploma te behalen. Alle bevers hebben dit gehaald! Zaterdag werd het reptielenhuis de Oliemeulen bezocht. Daar kwamen de bevers oog in oog te staan met roofvogels, slangen en zelfs een vogelspin. Als afsluiting werd er op zondag gespeeld in de Drunense Duinen.

Bekijk hier de foto's.

 

 
Bever draaidag 18-5
Geschreven door Lars Kriek   Vandaag was weer een super leuke dag bij de bevers! Met het zonnetje op het gezicht liepen we het bos in. Daar gingen we op zoek naar alle dieren die we konden vinden. Dit waren voornamelijk kikkers. Deze bosbewoners gaven we een nieuw (tijdelijk) huisje, een tijltje met bladeren, gras en takken. Nadat we deze dieren weer vrij hadden gelaten, was het tijd om muntjes te smokkelen. Afsluiten met een glaasje ranja en de ochtend zat er al weer op. Vol nieuwe ervaringen weer richting huis. 

Bekijk hier de foto's!

 
Voorjaarskamp Bevers
Geschreven door Lars Kriek   In het eerste weekend van april gingen de bevers van de GFB op kamp op eigen terrein. Op vrijdagavond werd er al snel een brief gevonden van professor Eenstein. Hij had een schatkist begraven met daarin alle benodigdheden om super leuke wetenschappelijke proefjes uit te voeren. Na een hoog kampvuur was het tijd om naar bed te gaan. 

Op zaterdag hebben we de kennis van professor Eenstein gebruikt om een tekening in geheimschrift te maken, een eigen lavalamp te maken en nog veel meer leuke experimenten te doen. 

Bekijk hier de foto's!

 
Appel-Bever taart
Geschreven door Lars Kriek   Een over, over, overheerlijke appel-bever taart werd er zaterdag gebakken op de blokhut van de GFB. De bevers haalde hun bakkunsten tevoorschijn, met resultaat. Zelf gesneden appels, zelfgemaakt deeg en zelf gegeven liefde maakte onze appeltaart de beste die ze ooit geproefd hadden. Bekijk hier de foto's van onze koekenbakkers.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10