Agenda

za 10 sept
Eerste keer draaien
za 17 sept
Openingskamp?
zo 18 sept
Fakkel defilé
Explorers

Nou, hier zijn we dan. De speltak met de oudste jeugdleden, de Explorers ook wel Explo’s genoemd. Wij zijn een groep jongens tussen de 14 en de 18 jaar die in tegenstelling tot de andere speltakken zelf programma’s maken. Anno 2020 zijn we met 11 jeugdleden en 3 leidingleden.

De Explo’s zijn vrij verschillend van karakter en uiterlijk. Grappig, eigenwijs, verlegen, opschepperig, toekijkend, lawaaierig, de pineut, creatief en afwachtend. Wekelijks wordt op zaterdagmiddag een programma gedraaid, dat meestal in elkaar gezet is door twee Explorers en soms de leiding. Als we om half twee verzamelen, wordt er een kop koffie geleut om bij te komen van de lange fietstocht naar de blokhut. Daarna wordt uitgelegd wat de bedoeling is van deze middag en beginnen we om twee uur met het programma. Wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: het slapen op hoogte tijdens de JOTA, de verschillende Nationale Jamboree's, de Jubileum Jamboree in 2010 waar we met 15000 andere scouts een geweldig kamp (feest) hebben gehad, de Lazy River XXL tijdens het Kennismakingsweekend, verschillende winterkampen in de Duitse sneeuw, en zomerkampen in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië, België en Frankrijk.

Je zult ons vooral bezig zien in en om de blokhut, op de velden voor en naast de blokhut, in het Eckartse bos, of op/in het water van de Dommel of de Karpendonkse Plas. In de blokhut kun je ons vooral boven in ons eigen lokaal vinden dat uitgerust is met een Bar, CoffeeCorner, comfortabele banken, en een goede muziekopstelling. Ben je tussen de 14 en 18 jaar, kom gerust een keer langs als je durft!!

Als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan contact met ons op via de link contact.

 
Explorer winterkamp 2022
Geschreven door Peter   

Dit jaar is in vele opzichten een bijzonder jaar, zo ook het jaarlijkse winterkamp. Onder leiding van een oud-militair gingen de Explorers op nachtbivak. Maar dat wisten ze natuurlijk nog niet...

 
Levend risk
Geschreven door Agnes   

Vandaag stond er ‘levend risk’ op het programma. Af en toe vloog de bent door de blokhut in één of andere zotte wedstrijd, soms werd er gewoon gestemd en veel gekke spelletjes werden gespeeld. Het was een gezellige middag.

Hier nog een paar foto's van dit programma.

 
Koningsdag bij de Explorers
Geschreven door Peter   

Met Koningsdag nog vers in het geheugen, stonden zaterdag de Koningsspelen op het programma. Via een Ganzenbord, met een twist zoals “het rad van ongemak”, moesten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden of minigames gespeeld. Eerst moest er natuurlijk per groepje een kroon gemaakt worden. Daarna was het een kwestie van goed (of slecht) dobbelen. Het aardappelkanon kwam ook weer tevoorschijn, en er waren zelfs broodjes bapao. Dat klinkt als alle ingrediënten voor een leuke middag!

 
Explorer bar
Geschreven door Agnes   

De explorers waren het denk ik zat dat de terrassen dicht zijn. Daarom bouwden ze maar zelf een bar. Omdat de jongens vooral geen stap extra lopen als dat niet strikt noodzakelijk is, kon het (weer) eens gebeuren dat er spullen die klaarlagen voor de verkenners gejoept waren. Zo stonden de verkenners zonder afgetelde oranje hoedjes in het bos, terwijl die wel klaargelegd waren. Gelukkig maakt deze foto weer een hele hoop goed. En hebben de explorers toch weer even genoten van een hoop gezelligheid!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 14