Agenda

vr 24 jan
Explo Winterkamp
Explorers

Nou, hier zijn we dan. De speltak met de oudste jeugdleden, de Explorers ook wel Explo’s genoemd. Wij zijn een groep jongens tussen de 14 en de 18 jaar die in tegenstelling tot de andere speltakken zelf programma’s maken. Anno 2019 zijn we met 7 jeugdleden en 3 leidingleden.

De Explo’s zijn vrij verschillend van karakter en uiterlijk. Grappig, eigenwijs, verlegen, opschepperig, toekijkend, lawaaierig, de pineut, creatief en afwachtend. Wekelijks wordt op zaterdagmiddag een programma gedraaid, dat meestal in elkaar gezet is door twee Explorers en soms de leiding. Als we om half twee verzamelen, wordt er een kop koffie geleut om bij te komen van de lange fietstocht naar de blokhut. Daarna wordt uitgelegd wat de bedoeling is van deze middag en beginnen we om twee uur met het programma. Wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: het slapen op hoogte tijdens de JOTA, de verschillende Nationale Jamboree's, de Jubileum Jamboree in 2010 waar we met 15000 andere scouts een geweldig kamp (feest) hebben gehad, de Lazy River XXL tijdens het Kennismakingsweekend, verschillende winterkampen in de Duitse sneeuw, en zomerkampen in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië en Frankrijk.

Je zult ons vooral bezig zien in en om de blokhut, op de velden voor en naast de blokhut, in het Eckartse bos, of op/in het water van de Dommel of de Karpendonkse Plas. In de blokhut kun je ons vooral boven in ons eigen lokaal vinden dat uitgerust is met een Bar, CoffeeCorner, comfortabele banken, en een goede muziekopstelling. Ben je tussen de 14 en 18 jaar, kom gerust een keer langs als je durft!!

Als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan contact met ons op via de link contact.

 
Explorer Zomerkamp '19
Geschreven door Peter   

Vorige week zijn de Explorers op zomerkamp geweest naar de Ardennen in België. Vanuit een schitterend huisje, helemaal afgelegen in de bossen, hebben we een spetterend kamp beleefd. Op zaterdag zijn we lekker gaan hiken, berg op, berg af, maar vooral veel mooie uitzichten en landschappen. Op zondagochtend zijn we gaan downhill mountainbiken door de bossen en 's middags hadden we een klim/touwparcours over een stromend beekje. Maandag stond een bezoek aan het Bastogne War Museum op de planning, met daarnaast een bezoek aan een oorlogsmonument, schuttersputjes in het bos en een begraafplaats. Op dinsdag stonden de Russische Waterspelen en een zes-gangen diner op het programma. Woensdag zijn we lekker naar een subtropisch zwemparadijs geweest, omdat de waterstand helaas te laag stond om te kajakken. Op donderdagochtend hadden we teamchallenges, waarbij we verschillende opdrachten moesten voltooien, en 's middags zijn we gaan rotsklimmen, tokkelen en abseilen. Vrijdag mochten we weer naar huis, en konden we weer een beetje uitslapen en bijkomen. Het was een heel leuk zomerkamp vol gave activiteiten en programmas!

 
De Explorers schommelen op het water
Geschreven door Peter   

Afgelopen zaterdag was het prachtig zonnig weer, tijd om het water op te gaan dus! Het was ook een speciale middag omdat er 5 verkenners meedraaiden die volgend seizoen gaan overvliegen. Mooi moment om te kijken hoe het er bij de Explorers aan toegaat dus! We gingen geen gewoon vlot bouwen... maar een drijvende schommel! Het ontwerp was al snel getekend, de benodigde materialen bepaald, dus konden we alle materialen richting de Karpendonkse Plas slepen. Daar aangekomen gingen we het vlot in elkaar knopen. De driepoten voor de schommel was nog wel een gestuntel, daar komen veel krachten op namelijk. Eenmaal op het water bleef het ontwerp goed drijven en kon er geschommeld worden. En de volgende keer? Dan wordt de schommel nog groter, nog hoger, en het liefst ook nog steviger! Gelukkig hebben we ook een filmpje!

 
Explorer winterkamp
Geschreven door Peter   

Afgelopen weekend gingen de Explorers op Winterkamp. En laat nou net precies dit weekend moeder winter haar intrede doen! We waren gelukkig gewaarschuwd, dus veel warme kleding meenemen, en dan lekker slapen in tenten met temperaturen van -6 graden 's nachts. Vrijdagavond bouwden we ons kampement op een prachtig terrein van Staatsbosbeheer in de bossen, de Vlagberg in Sint Anthonis. Gelukkig was er een klein blokhutje met een houtkachel, dus houthakken en stoken maar! 's avonds hebben we een leuke pubquiz gespeeld en een broodje rookworst gebakken, en toen onze koude slaapzakken ingekropen. De volgende ochtend was er een fotospel in de omgeving, en 's middags gingen we naar het Oorlogsmuseum in Overloon. En dat was indrukwekkend! Er waren heel veel verhalen, foto's en filmpjes te zien, maar vooral ook heel veel grote legervoertuigen uit de oorlog! We leerden veel over de Slag bij Overloon, en je kon ervaren hoe het is om in een schuilkelder te overleven, en in een vliegtuig te zitten dat beschoten werd. 's avonds hadden we een echte winterbarbecue en konden we lekkere vleesjes bakken. Daarna hebben we een variant op het bordspel '30 Seconds' gespeeld, alleen moest je nu tekenen in plaats van omschrijven. Ondertussen lekker nachochips met dipsaus oppeuzelen. 's nachts was het weer koud, maar daar konden we ons gelukkig op kleden. Op zondagochtend alles opruimen en weer weer naar huis toe, om lekker onder die warme douche te gaan staan.

 
Waterbalonnengevecht
Geschreven door Agnes   

De explorers hadden stevige forten gebouwd. Waarom was wel duidelijk: de waterballonnen vlogen snoeihard over en weer. Een voorbijganger vroeg zelfs een beetje verbaasd: zijn ze met waterballonnen bezig, want t klinkt wel heel hard. Gaaf was het!

Hier vind je nog een paar foto's.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12