Explorers

Nou, hier zijn we dan. De speltak met de oudste jeugdleden, de Explorers ook wel Explo’s genoemd. Wij zijn een groep jongens tussen de 14 en de 18 jaar die in tegenstelling tot de andere speltakken zelf programma’s maken. Anno 2020 zijn we met 11 jeugdleden en 3 leidingleden.

De Explo’s zijn vrij verschillend van karakter en uiterlijk. Grappig, eigenwijs, verlegen, opschepperig, toekijkend, lawaaierig, de pineut, creatief en afwachtend. Wekelijks wordt op zaterdagmiddag een programma gedraaid, dat meestal in elkaar gezet is door twee Explorers en soms de leiding. Als we om half twee verzamelen, wordt er een kop koffie geleut om bij te komen van de lange fietstocht naar de blokhut. Daarna wordt uitgelegd wat de bedoeling is van deze middag en beginnen we om twee uur met het programma. Wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: het slapen op hoogte tijdens de JOTA, de verschillende Nationale Jamboree's, de Jubileum Jamboree in 2010 waar we met 15000 andere scouts een geweldig kamp (feest) hebben gehad, de Lazy River XXL tijdens het Kennismakingsweekend, verschillende winterkampen in de Duitse sneeuw, en zomerkampen in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië, België en Frankrijk.

Je zult ons vooral bezig zien in en om de blokhut, op de velden voor en naast de blokhut, in het Eckartse bos, of op/in het water van de Dommel of de Karpendonkse Plas. In de blokhut kun je ons vooral boven in ons eigen lokaal vinden dat uitgerust is met een Bar, CoffeeCorner, comfortabele banken, en een goede muziekopstelling. Ben je tussen de 14 en 18 jaar, kom gerust een keer langs als je durft!!

Als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan contact met ons op via de link contact.

 
Explorers spelen offline monopoly online
Geschreven door Peter   

Omdat iedereen nog steeds zoveel mogelijk binnen moet blijven, hadden afgelopen zaterdag twee Explorers een online opkomst gemaakt. Een traditioneel spelletje Monopoly over de webcam, maar dan met moeilijke opdrachten en quizvragen om extra geld te verdienen. Via de webcam was het spelbord goed te volgen, terwijl de teams ondertussen opdrachten moesten voltooien om voldoende geld bij elkaar te sprokkelen. Zo moest er een kampvuurtje gestookt worden in de achtertuin, pannenkoeken bakken, een hap uit een ui nemen, MTV Cribs filmen op je toilet, letterlijk uit de kast komen of een papieren kraanvogel vouwen. Uiteindelijk was het een hartstikke gezellige middag boordevol activiteiten en gelach.

 
Online scouting met de Explorers
Geschreven door Peter   

Aangezien we helaas geen fysieke opkomsten kunnen draaien ivm Corona, hadden de Explorers afgelopen zaterdag hun tweede online opkomst. Vorige week zijn we met z'n allen gaan online gamen, deze week hadden we een 30 Seconds opkomst. De centrale organisator had het spelbord voor zich liggen en deed het dobbelwerk, kaartjes pakken en de timer omdraaien. In 3 teams van 3 spelers gingen we vervolgens virtueel spelen. Iemand uit het team kreeg een foto van het kaartje per WhatsApp toegestuurd, en de rest van het team moest raden. Uiteindelijk een hartstikke leuke en gezellige opkomst!

 
Explorer Winterkamp 2020
Geschreven door Peter   

Aangezien afgelopen weekend ons Winterkamp op de planning stond, was het maar goed dat het kwik recentelijk weer flink gedaald was. Op vrijdagavond zijn we vertrokken naar Mook, bij Cuijk, onder Nijmegen, maar dan net in het Limburgse deel. Volgt u het nog? Snel de tenten opgezet en een vuurtje gemaakt met nat hout om de handen en voeten warm te houden. Op zaterdag moesten de jongens een hike lopen, die ze zelf mochten bedenken. Het addertje onder het gras was dat hun smartphone met live locatie en route tracker aanstond, verzegeld in een envelope dus niet te raadplegen. Ze moesten daarom op goed gevoel, met een kaart in de hand, in 3 groepjes een eigen hike lopen van 12.5 kilometer, terwijl ze een figuurtje moesten plotten (vierkant, cirkel, plusje). Met behulp van de tracker konden we vervolgens bepalen wiens figuur het mooiste was, en wie het dichtst bij de 12.5 kilometer zat. Daarna was het tijd voor pizza op een stok. Met zelfgemaakt deeg hebben we pizzas naar keuze belegd, en vervolgens met aluminiumfolie om een stok heen gewikkeld. Even bakken boven het kampvuur (zie foto), en smullen maar. 's avonds stond het bouwen van een sauna op de planning. Met een speciale kachel en heel wat isolatie wisten we het lekker warm te stoken. Pannetje water erbij om stoom te maken (op geur gebracht met shampoo en groene thee) en het was heerlijk vertoeven. Zelfs in je zwembroek moest je blijven zitten, omdat als je opstond het nogal heet bovenin was (missie geslaagd!). Vervolgens zijn de Explorers helemaal 'wellness zen' gedropt over de grens in Duitsland met een tas gevuld met zakken chips en drinken, en na 2.5 uur kwamen ze braaf weer aanwandelen (zonder chips voor de leiding helaas). De volgende dag het hele kampement ingepakt en richting de Aqua Mundo van Center Parcs het Meerdal gereden. Even lekker warm douchen, schoonweken in de wildwaterbaan of chillen in het bubbelbad, en toen de jongens weer fris en fruitig terug aan hun ouders gegeven. Wat een top kamp!

 
Explorer Zomerkamp '19
Geschreven door Peter   

Vorige week zijn de Explorers op zomerkamp geweest naar de Ardennen in België. Vanuit een schitterend huisje, helemaal afgelegen in de bossen, hebben we een spetterend kamp beleefd. Op zaterdag zijn we lekker gaan hiken, berg op, berg af, maar vooral veel mooie uitzichten en landschappen. Op zondagochtend zijn we gaan downhill mountainbiken door de bossen en 's middags hadden we een klim/touwparcours over een stromend beekje. Maandag stond een bezoek aan het Bastogne War Museum op de planning, met daarnaast een bezoek aan een oorlogsmonument, schuttersputjes in het bos en een begraafplaats. Op dinsdag stonden de Russische Waterspelen en een zes-gangen diner op het programma. Woensdag zijn we lekker naar een subtropisch zwemparadijs geweest, omdat de waterstand helaas te laag stond om te kajakken. Op donderdagochtend hadden we teamchallenges, waarbij we verschillende opdrachten moesten voltooien, en 's middags zijn we gaan rotsklimmen, tokkelen en abseilen. Vrijdag mochten we weer naar huis, en konden we weer een beetje uitslapen en bijkomen. Het was een heel leuk zomerkamp vol gave activiteiten en programmas!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12