Agenda

vr 22 feb
leidingweekend
vr 01 mrt
Kinder carnaval BE-OH-MH
za 02 mrt
Geen opkomst
za 16 mrt
Schoonmaakdag - Geen Opkomst
za 23 mrt
draaien stam
za 30 mrt
Opendag
vr 05 apr
Voorjaarskamp
vr 12 apr
kamp
Explorers

Nou, hier zijn we dan. De speltak met de oudste jeugdleden, de Explorers ook wel Explo’s genoemd. Wij zijn een groep jongens tussen de 14 en de 18 jaar die in tegenstelling tot de andere speltakken zelf programma’s maken. Anno 2019 zijn we met 7 jeugdleden en 3 leidingleden.

De Explo’s zijn vrij verschillend van karakter en uiterlijk. Grappig, eigenwijs, verlegen, opschepperig, toekijkend, lawaaierig, de pineut, creatief en afwachtend. Wekelijks wordt op zaterdagmiddag een programma gedraaid, dat meestal in elkaar gezet is door twee Explorers en soms de leiding. Als we om half twee verzamelen, wordt er een kop koffie geleut om bij te komen van de lange fietstocht naar de blokhut. Daarna wordt uitgelegd wat de bedoeling is van deze middag en beginnen we om twee uur met het programma. Wat hoogtepunten uit de afgelopen jaren zijn: het slapen op hoogte tijdens de JOTA, de verschillende Nationale Jamboree's, de Jubileum Jamboree in 2010 waar we met 15000 andere scouts een geweldig kamp (feest) hebben gehad, de Lazy River XXL tijdens het Kennismakingsweekend, verschillende winterkampen in de Duitse sneeuw, en zomerkampen in bijvoorbeeld Polen, Tsjechië en Frankrijk.

Je zult ons vooral bezig zien in en om de blokhut, op de velden voor en naast de blokhut, in het Eckartse bos, of op/in het water van de Dommel of de Karpendonkse Plas. In de blokhut kun je ons vooral boven in ons eigen lokaal vinden dat uitgerust is met een Bar, CoffeeCorner, comfortabele banken, en een goede muziekopstelling. Ben je tussen de 14 en 18 jaar, kom gerust een keer langs als je durft!!

Als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan contact met ons op via de link contact.

 
Explorer winterkamp
Geschreven door Peter   

Afgelopen weekend gingen de Explorers op Winterkamp. En laat nou net precies dit weekend moeder winter haar intrede doen! We waren gelukkig gewaarschuwd, dus veel warme kleding meenemen, en dan lekker slapen in tenten met temperaturen van -6 graden 's nachts. Vrijdagavond bouwden we ons kampement op een prachtig terrein van Staatsbosbeheer in de bossen, de Vlagberg in Sint Anthonis. Gelukkig was er een klein blokhutje met een houtkachel, dus houthakken en stoken maar! 's avonds hebben we een leuke pubquiz gespeeld en een broodje rookworst gebakken, en toen onze koude slaapzakken ingekropen. De volgende ochtend was er een fotospel in de omgeving, en 's middags gingen we naar het Oorlogsmuseum in Overloon. En dat was indrukwekkend! Er waren heel veel verhalen, foto's en filmpjes te zien, maar vooral ook heel veel grote legervoertuigen uit de oorlog! We leerden veel over de Slag bij Overloon, en je kon ervaren hoe het is om in een schuilkelder te overleven, en in een vliegtuig te zitten dat beschoten werd. 's avonds hadden we een echte winterbarbecue en konden we lekkere vleesjes bakken. Daarna hebben we een variant op het bordspel '30 Seconds' gespeeld, alleen moest je nu tekenen in plaats van omschrijven. Ondertussen lekker nachochips met dipsaus oppeuzelen. 's nachts was het weer koud, maar daar konden we ons gelukkig op kleden. Op zondagochtend alles opruimen en weer weer naar huis toe, om lekker onder die warme douche te gaan staan.

 
Waterbalonnengevecht
Geschreven door Agnes   

De explorers hadden stevige forten gebouwd. Waarom was wel duidelijk: de waterballonnen vlogen snoeihard over en weer. Een voorbijganger vroeg zelfs een beetje verbaasd: zijn ze met waterballonnen bezig, want t klinkt wel heel hard. Gaaf was het!

Hier vind je nog een paar foto's.

 
Ontsnappen aan het brandalarm
Geschreven door Lars Kriek   


Afgelopen zaterdag was anders voor de explorers. Luke, Peter en Richie waren namelijk op wintersport. Daarom werden Stijn en Lars ingeschakeld als gastleiding. 

De middag stond in het teken van de escape room. Team 1 moest binnen een uur uit de escape room ontsnappen. In dat uur was team 2 bezig met het klaar maken van een vuurtje en het bouwen van een muur om hun brandmelder. Daarna werden de rollen omgedraaid. Team 1 bleek sneller uit de kamer te ontsnappen dan team 2. Dit gaf hen voorsprong bij het eindspel. Het doel van het eindspel? Laat de rookmelder van het andere team afgaan d.m.v. rook van je kampvuur. Het resultaat van het eindspel? Een straat vol rook.

Zie de foto's!

 
LAN Party
Geschreven door Peter   

Dit weekend werd er weer flink gegamed door de Explorers en Stam. Behalve gezelligheid en lekker snacken, was het ook flink rennen, schieten, racen en tanks bouwen. Er werd volop geklikt (en regelmatig luid geroepen als het even wat minder lekker ging) tot in de vroege uurtjes dus geslaagd was het zeker!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 11