Agenda

vr 22 feb
leidingweekend
vr 01 mrt
Kinder carnaval BE-OH-MH
za 02 mrt
Geen opkomst
za 16 mrt
Schoonmaakdag - Geen Opkomst
za 23 mrt
draaien stam
za 30 mrt
Opendag
vr 05 apr
Voorjaarskamp
vr 12 apr
kamp
Zomerkamp 2018 Landgoed Eerde
Geschreven door Agnes Van Oosterum   


Zaterdag: Na de aankomst op het Ridderwoud kreeg iedereen te horen in welke nieuwe patrouille hij zat. We hadden de nieuwe tenten mee, die na enige uitleg en na even wennen, toch allemaal strak op het terrein gezet werden. Een provisorische keuken werd in elkaar geflanst zodat de patrouilles zelf spaghetti konden koken. Daarna volgde meteen de eerste inspectie. Het avondspel was een spel met gekleurde briefjes waarbij je zo snel moeglijk de vier kleuren moest zoeken om zo de meeste punten te verzamelen. Toen kregen we uitleg over het thema: te land ter zee en in de lucht. Met allerlei spellen kon je fiches verdienen die je zo op een spelbord moest leggen dat je een gekleurde lijn van boven naar onder of van links naar rechts kreeg (voor de liefhebbers: het spel heet ‘take it easy’). Wie zo de meeste punten bij elkaar legde, verdiende de onvergetelijke eer van dit zomerkamp.

Helaas was het stookverbod, dus het kampvuur bestond steeds uit een gekleurd zaklampje. Maar daar kun je ook prima black stories bij spelen.

Lees hieronder het verslag verder. En check hier de foto's.

Zondag: Eerst werden er echte keuken gepionierd. Toen gingen we de lucht in met allerlei soorten raketten. Vervolgens gingen we even lekker plonzen in de Regge. Je kon er prachtige bommetjes maken. Avondeten was broodje hamburger met gebakken aardappeltjes. Toen gingen we aan de overkant van de weg het bos in. Daar speelden we een upgrade van levend stratego. Het was even wennen, maar toen ging het (voor de liefhebbers, probeer ‘love letters’ maar eens). Terug ging via een omweg want Agnes had ene brandtoren op de kaart gezien waar ze per se even langs wilde. Afgesloten met een heerlijk ‘kampvuurtje’.

Maandag: een prachtige hike met leuke weetjes van ons terrein, naar de Ada-hoeve en weer terug. Even lekker gezwommen en geroeid want we waren keurig op tijd terug omdat er goed doorgelopen was. Lekkere wraps gegeten.  ’s Avond werd er nog een mysterieuze moord opgelost met allerlei figuren uit de streek zoals de Heer van Essen en heidin Jolande.

Dinsdag: een beetje uitslapen want iedereen was al aardig gaar. Daarna kregen we primitieve opdrachten zoals water opvangen, een schuilhut bouwen en een reflectorvuurtje aanleggen (wat natuurlijk niet aan mocht). Toen gingen we naar outdoor Ommen. Kijk maar op de foto’s wat we daar allemaal gedaan hebben. Daniel was koning zwaaien met 15 keer! Uiteraard weer even plonzen. Avondeten was boontjes, aardappeltjes en een stukje vlees. ’s Avond speelden we het gekleurde hoedjes-spel en uiteraard weer black-stories.

Woensdag: was de ‘leuke dag’. Iedereen kreeg een kampshirt. De maten waren helaas wel ene beetje gek, maar het is een bontgekleurde boel geworden. We gingen naar Slagharen. Degenen die ’s ochtends het hardste riepen dat ze pretparken niks vonden, kregen we ’s avonds niet mee naar huis. Lekker frietjes met een snack gegeten. Daarna nog een spel gespeeld met sokken, ballen en…. gekleurde briefjes. Hierbij moest je quintetten sparen. Was erg leuk.

Donderdag: gingen we naar kasteel Eerde. Er was een mooie rondwandeling met wederom interessante weetjes. ’s Middag gingen we zwemmen en speelden we waterhonkbal. We kregen ook gasten, Oscar en Ronald,  die de nieuwe tenten kwamen bewonderen en die gezellig de sfeer mee kwamen proeven. En Ronald kon zo mooi de groepsfoto’s maken. Avondeten was broodje shoarma. ’s Avond kwamen ook nog Maarten en Daan langs. Hierdoor hadden we lekker veel leiding voor wederom een spel met gekleurde briefjes. Je moest beginnen bij geel, die kon je ruilen voor roze, die kon je ruilen voor groen en tenslotte voor blauw. Dan had je 1 punt. Er werd flink wat afgerend in het bos. Bij het kampvuur weer lekker popcorn gesmikkeld en een black storie’tje gedaan.

Vrijdag: moest helaas heel de kermis weer afgebroken en ingepakt worden. We waren mooi op tijd klaar en moe maar voldaan ging iedereen naar huis. Het was een erg gezellige week geworden!!

Nogmaals de foto's vindt je hier.