Agenda

za 20 jan
Fuego
2022 Winterkamp Verkenners
Geschreven door Agnes   

Winterkamp 2022, het zit er weer op. Wat een prachtig weekend hebben de verkenners beleefd in de Ardennen rondom Houffalize.

Vrijdagavond vertrokken we om 1900 uur naar Taverneux om om 2130 aan te komen, helaas was onze behulpzame boer met de trekker voor de aanhanger pas om 2200 ter plaatse. Deze tijd is natuurlijk goed gebruikt door alvast hout te gaan verzamelen.

Toen de aanhanger eenmaal op locatie was, een weide langs de L'ourthe stonden de tenten in een mum van tijd prachtig strak.

Lekker een vuurtje met een bakje thee stond op de planning, maar oh nee... de geweldige leiding had in de hectiek vergeten gasleidingen in te pakken... Dan maar wat harder stoken en vroeg naar bed.

Op zaterdag zijn de verkenners lekker gaan hiken. Dagrugzakje om, snacks mee, hobbelen maar.

Met dank aan ons erelid en welbekende radioamateur Petro konden de verkenners de missende gasleidingen ophalen in Sommerain, waar hij in alle vroegte ons kwam opzoeken.

Heuvel op heuvel af, rivieren oversteken (en erin vallen), modderhappen, vergezichten genieten en jezelf beseffen wat een mooie hobby je toch hebt als je met zijn allen in een vallei aan het esbitten bent. En wat een geluk met het weer... Zelfs het zonnetje kwam even meedoen.

Na een mooie 15 kilometer en talloze verticale meters aangekomen op het kampterrein konden de verkenners door de verkregen gasleidingen genieten van een heerlijke zelfgemaakte bodemsoep en goed gevulde andijviestamp van Jan.

Tijdens een bijzonder heet vuur met witte kern, dankzij het wapperen van Rob werden nog wat schuine moppen getapt en pingelde Matteo wat op de gitaar. Hierna vertrokken de verkenners richting hun nest in van waaruit een uur later nogsteeds gelach te horen was.

De volgende ochtend werden de verkenners wakker in de regen, maar onder het genot van een warme bak thee en een vers gebakken eitje met spek werden de tenten in een recordtijd opgeruimd. Het ingecalculeerde uurtje vertraging hebben wij bij lange na niet nodig gehad, complimenten naar alle leden! Ook op de blokhut werd snel opgeruimd en konden we met zijn allen nog even nababbelen onder het genot van een noodlesoepje waarna iedereen weer huiswaarts ging.

Het was een super mooi winterkamp, bekijk de verhalen maar eens op de foto's!!!