Agenda

za 23 dec
Geen Groep
za 30 dec
Geen Groep
za 06 jan
Nieuwjaarsactiviteit
za 13 jan
Fuego
vr 09 feb
Carnaval
vr 09 feb
Carnaval
Herfstkamp middaghorde welpen
Geschreven door Peter   

Groepsfoto Middaghorde Welpen Herfstkamp 2010

De middaghorde welpen zijn in het weekend van 22-24 oktober op Herfstkamp geweest. Het thema dit jaar was "Science", waardoor de witte jassen, reageerbuizen, erlenmeyers en veiligheidsbrillen erbij gepakt moest worden, want we hebben er een groot experiment van gemaakt! Lees vlug verder voor het verslag en de fotos!

Op vrijdag avond kwamen de welpen bij elkaar voor het jaarlijkse herfstkamp. Nadat de matjes en slaapzakken uitgepakt waren werd het kamp geopend. Inmiddels was het al pikkedonker buiten zodat er met het avond spel begonnen kon worden. Gewapend met de zaklamp in de hand werd er eerst een jungletocht door het bos afgelegd. Vanwege de vele omgevallen bomen was het klimmen en kruipen om bij de beginpost van het avondspel te komen. Hier werd uitgelegd dat een professor zijn wiskunde formule in het bos verloren was, en dat de kinderen moesten sluipen naar een lamp om de verschillende stukjes weer terug te vinden. Ondertussen moesten de welpen er natuurlijk zorgen dat ze niet afgeschenen werden. Toen de formule weer terecht was gingen we terug naar de blokhut, waar warme chocomelk met peperkoek klaar stond bij het kampvuur. Vervolgens werd er nog even gepuzzeld om de formule weer compleet te krijgen, en ontdekten de welpen dat we de volgende dag naar science center NEMO in Amsterdam zouden gaan.

Omdat we alweer op tijd de deur uit moesten was het vroeg opstaan geblazen. Gelukkig waren alle welpen snel aangekleed zodat we op tijd konden ontbijten. Hierna brachten een aantal ouders ons allemaal naar het station (dank je wel ouders!) zodat we de trein konden pakken. De tijd vloog voorbij en voor we er erg in hadden waren we alweer in Amsterdam. Bij NEMO mochten de kinderen vrij rondlopen en kijken wat voor moois er allemaal te beleven was. Verspreid over 5 verdiepingen kon je experimentjes doen, workshops volgen, en interactieve spellen spelen. Na een lange middag vol plezier, educatie en gezelligheid was het weer tijd om de trein terug naar Eindhoven te pakken. Terug op de blokhut aangekomen was het tijd om van een grote stapel pannekoeken te smullen. Nadat iedereen zijn buikje rond gegeten had was het tijd voor een avondspel. Door de regen was het een natte bedoeling, maar gelukkig was het toen tijd voor de echte avond vulling: film avond! Een heuse bioscoop was ondertussen gebouwd op de blokhut. Na een korte stemronde werd uiteindelijk door de welpen besloten om "Atlantis: De verzonken stad" te kijken. Ondertussen konden we lekker van de film genieten met een glaasje cola en een bekertje chips erbij.

Op zondag ochtend was het tijd voor scheikunde experimenten. Op vier verschillende posten konden proefjes gedaan worden en werden vreemde maar spannende experimenten getoond. Door middel van water, vuur en gevaarlijke mengsels werden de meest bijzondere reacties getoond. Daarna was het tijd om op te ruimen en lekker tosti's te eten. Moe maar voldaan kon iedereen weer naar huis toe om lekker bij te slapen van dit geweldige weekend.

De foto's die tijdens het kamp gemaakt zijn kun je hier terug vinden.

 

Reacties 

 
#3 Tamie 16-05-2017 00:42
Loving the info on this web site, you have done outstanding job on the blog posts.


my web-site toe pain sources - ameblo.jp: http://ameblo.jp/elisabethabrahamian/entry-12048043643.html,
 
 
#2 Candy 05-02-2017 14:32
Always understand that value of diamond reduces approximately
tten % on account of lower clarity. There's little elsse on tthe
planet which could produce a girl happier over a shiny diamond.
Thhe fact remains, a lot of these darling
gems usually aren't formed neither created with all the same
ultra technology advances useful to mass-produce the vast majority of our latest jewellery
merchandise.

my blog post; raphael collection (http://coreyfrdo682blog.blogolize.com/: http://coreyfrdo682blog.blogolize.com)
 
 
#1 Bennie 05-02-2017 10:19
Alwqys remember fondly the type oof yolur ring mut be
determined by taste of your respective lady. There's no other on ths plahet
that could create a girl happier over a shiny wrdding
ring. Twisting, warping or shifting that could loosen the stones is considered
the most common damages that could happen to tiffany or prong settings.


My website: can you buy diamonds heaper in south africa
- Willa: http://cashylzp914blog.suomiblog.com -
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen