Agenda

za 10 mrt
Schoonmaakdag
za 24 mrt
Opendag
za 14 apr
Voorjaarskamp bevers
Zomerkamp Explorers
Inhoudsopgave
Zomerkamp Explorers
Dag2: Hike-dag
Dag3: Paintball
Dag4: Mountainbike
Dag5: Zwemmen
Dag6: Pretpark
Dag7: Mamm-out
Alle Pagina's

Vandaag was de grote reisdag, of in ieder geval 1 van de twee. Als het goed is gaan namelijk we ook nog terug. Ik zat bij Thomas in de auto, en zijn mini-jack aansluiting van zijn auto radio was kapot, dus moesten we of radio of cd luisteren. Maar Thomas had geen cd’s, dus we moesten helemaal vanuit stratum terug naar de blokhut om de cd’s te halen. Maar het waren helemaal geen goede cd’s. Wat nog erger was, was dat we daar pas achter kwamen toen we België weer uit waren en dat de radio zenders daar helemaal geen goeide muziek hebben. Toen we uit eindelijk bij een kasteel kwamen waar we ons aan moesten melden, hadden we een radiozender gevonden met een normaal muziek aanbod. Echter, Thomas moest zich persé concentreren en moest de muziek dus zachter. Ondanks dat Thomas zich goed concentreerde, reden we toch fout. Dit kwam eigenlijk omdat wij niet goed konden kaartlezen, maar dat terzijde. (foto's zomerkamp)


We waren veilig op ons kamp aangekomen, en hadden ons kampement gesetteld. Dus we gingen hout halen op een veel te hoge te steile berg.. We zagen het eerst eigenlijk niet zitten, maar Rob en Wesley waren diehard, dus die waren helemaal naar boven gesprint. Maar ze waren natuurlijk zo dom om in een wespen nest te stappen. Wat vreemd was, was dat Wesley alleen terug kwam, dus wij waren helemaal ongerust. Het kwam omdat Wesley ineens gestoken was, en dus diehard naar beneden gesprint was, en Rob persé een tak mee wilde nemen.
Rob en Wesley waren al begonnen met het kappen van een boom, dus wij gingen met z’n alleen die boom om hakken. Dit duurde vrij lang, dus Peter, Wesley en ik zijn de omgeving daarboven gaan verkennen, en kwamen er achter dat er daar veel omgevallen bomen lagen, dus we hebben er twee meegenomen. En Rob kreeg uiteindelijk de boom ook om, dus die namen we ook mee. Maar de berg was natuurlijk veel te steil om gewoon van te lopen, dus we zijn naar beneden gegleden, en hebben de bomen telkens voor ons uitgeschoven. En onderaan kwamen we uit de bosjes gegleden. (geschreven door Jelmer)(foto's zomerkamp)


Hike (Rob)

We begonnen met een lekkur gebakku eitju die peter en rob bij elkaar geruild hadden van het avond spel van gistere avond. Na het ontbijt moesten we onze dagrugzakjes inpakken hierna werden we afgezet op een weg. Waarna we ff een fotomomentje hebben gedaan zijn we begonnen met deze GRAFTOCHT. We zouden een geo-cache moeten zoeken, geen gevonden, maarja we moesten dus lopen naar Bohey, nooit daar aangekomen maar toch verder gegaan naar Schumammsock ook nooit aangekomen toen hadden we de leiding maar gebeld om te kijken waar we waren en om lunch te eten dus leiding kwam aanrijden en wij ff gelucht langs de weg. Een koe die plots schrok van een meloen schil die voor zijn hoofd langs schoot, maar wij waren dus uitgelucht en toen kwam ineens die regen opzetten. Wij fijn verder gewandeld door die minder prettige regen we hadden onderweg nog ff ge-esbit en een koeienvlaai geprobeerd in vlam te zetten. Helaas werkte dat niet. Wij verder en we kwamen aan in Wielslet ofzo, maarja wij daar en zagen we een mooi vijvertje variant geval dinges. Hierin hebben wij een ‘’dammetje’’ gebouwd (een plant tussen een gat gedouwd ) dat hield alles mooi tegen en toen kwam de leiding die niet zo tevree was. Na een paar banaantjes dus eindigde sommige in het vijvertje. Hierna waren wij dus terug gelopen naar Wilz. Helaas was hier niets te doen mss 1 cafe ofzo. Toen kwammen op t kampterrein en hadden we gegeten. We aten een stuk vlees met aardapel en mais met doperten.(foto's zomerkamp)


Paintball (peter)

We stonden van op om ongeveer half tien dus hebben lekker uitgeslapen, althans voor scouting begrippen. We hebben rustig ontbeten en hebben ons klaar gemaakt om te gaan paintballen. We reden naar het dorpen Saint Army en kwamen daar aan op het paintball terrein. Het terrein bestond uit bepaalde gebieden met onder andere een western setting en een old school oorlogsgebied. Na dat we uitleg hadden gekregen over hoe we met de geweren moesten omgaan, hadden we ons verdeeld in twee gelijken groepen. Het eerste paintball spel was gewoon op elkaar schieten om de geweren beter te kunnen hanteren. Daarna gingen we verder met ‘capture de flag’. Iedereen had erg veel plezier, het enige was dat het wel erg heet was omdat je in de brandende zon in een overal met beschermings gezichtsmasker stond. Na vijftien minuten was iedereen al door en door bezweet. Het geval was dus zo dat na ieder spel we aan het uithijgen waren, het gevolg daarvan was dat we al na het tweede spel wat equepment kwijt waren. De begelijder maakte duidelijk met zijn vier maanden gebrekkig nederlands dat hij ook spullen kwijtraakten als hij groepen met acht jarigen aan het begelijden was. Naadat ons ego genoeg was gestreelt en we ons weer als achtjarigen soldaten voelden gingen we door met paintballen. Een ander spel wat we hadden gedaan was dat er drien mensen in een bunker zaten en er vijf moesten proberen om de mensen in de bunker af te schieten. De begeleider had aangeboden om een paar foto’s te maken, zo gezegt zo gedaan en we haddne als snel een paar actie foto’s om deze paintball ervaring te vereeuwigen. Uit eindelijk had de begeleider een spel bedacht om de rest van de balletjes op te kunnen schieten maar sommigen mensen snapten het niet helemaal en werden dus gemakkelijk afgeschoten. Toen we klaar waren, waren ook al onze flessen waren op verorberd. En gingen met een bezweet shirt terug naar de auto’s om inkopen te doen voor het anvond eten. We hadden ook deze dag weer ge-bbqued met heerlijken worstjes, hamburgers en slasieks. Onder het eten hadden we het met thomas over zijn pijpclub. Nadat we ons eten naar binnen hadden gesmikkeld. Werden de taken verdeelt en zo ben ik hier terecht gekomen en ben ik nu dit epic verhaal aan het schrijven. De leiding is nu een leuk avond spel aan het maken om over een uur te gaan doen. Hier bij eindig ik mijn kie vette verhaal met een leuke kreet BONKERs.(foto's zomerkamp)


Mountainbike (Jan)

We staan op om zeven uur. We begonnen de dag met een stevig ontbijt, helaas niet bij het vuur, omdat we geen hout meer hadden. Toen het acht uur was stapten we in de auto en reden we naar Dinant, een plaatsje in België. Aar aangekomen wachtte ons en grote verrassing, ‘Het water is op, dus er kan niet worden gekanood.” Na ongeveer een uur getobd te hebben werd besloten de even verderop gelegen mountainbikeverhuur te gebruiken. Aanvankelijk had ik er zelf niet zo’n zin in maar hoe verder we vorderden hoe leuker het werd. De weg was niet goed aangegeven op de kaart maar na veel ge heen-en-weer zijn we toch bij de lunchpost aangekomen. Dat was dan wel vies en nat, omdat we in totaal vier keer de rivier over moesten steken. Na het lunchen gingen we snel verder, omdat het begon te regenen. Toen we halverwege de eerste berg waren, na het lunchen, gaf Jelmer op en heeft Thomas het laatste stuk gefietst. Dat was trouwens wel het vetste deel omdat we keihard omlaag gingen, soms met hellingen van wel 15%. Toen waren we bijna allemaal bekaf, maar het was pas half drie dus we wilden nog naar een grot toe. Toen we daaar aankwamen verheugden we ons op een lekker koud palmpje, omdat er allemaal borden van palm hingen. Na onze “fantastische”grot-expeience werden we opnieuw teleurgesteld omdat het cafeetje geen palm meer had. Toen besloten we om maar naar huis te gaan en omdat iedereen best honger besloten we zo snel mogelijk iets te zoeken om te gaan eten. Toen we eindelijk iets hadden gevonden kregen we de vetste hap ever voorgeschoteld te krijgen, een “Truckersburger”. (foto's zomerkamp)


Zwemmen (Wesley)

 

We zouden vandaag om 10:00 opstaan maar dat is 11:00 geworden omdat iedereen kapot was van de dropping en het tunnel feest wat trouwens heel gezellig was .
Maar we hebben ontbeten en toen zijn we rond 12:00 in de auto gegaan en zijn we naar het zwembad gereden en toen dachten we dat er geen zwembad was in die omgeving maar dat bleek wel zo te zijn. Toen waren we aan grappen aan het maken met die badmutsen en toen we binnen waren bleek het helemaal niet zo leuk te zijn als we gedacht hadden dus toen hadden we bijna alle bubbelbaden gehad op een na en die was warm dus toen hebben we daar hele tijd in gezeten en onder tussen naar de sauna en daar was peter aan het kloten in de sauna met heel de tijd water er op te gooien tot dat bijna iedereen uit de sauna was toen zijn we 3 uur half 4 bij het zwembad weg gegaan
En zijn we met twee auto´s naar twee verschillende winkels gegaan en een auto naar het station om te kijken voor een kaartje voor jan voor zaterdag maar dat deden ze niet meer want het was gesloten de kaart verkoop dus toen zijn we naar de winkel gegaan en daar hebben we bier gehaald en toen hebben we vuur gemaakt toen we op het kamp terrein waren en toen hebben we het de salades klaar gemaakt en zijn we gaan bbq´en toen we klaar waren met eten zijn we gaan opruimen en hebben we de afwas gedaan. (foto's zomerkamp)


Pretpark (Wesley)

Deze dag was leidingdag we hebben ongeveer 2 en half uur in de auto onderweg naar Duitsland naar fantasia land daar hebben we heel de dag rond gelopen we zijn in een atractie geweest die op een kasteel leek en daar binnen was een vrije val en we zijn in de black bamba geweest en dat was een hangende achtbaan die over de kop ging daar moesten we iets langer dan een half uur in de rij staan maar dat was de moeite wel waard toen hebben we nog een 4D film gekeken maar die viel tegen verder zijn we nog in meerdere attracties geweest en we hebben tussen door nog wat gedronken en toen zijn we weer verder gegaan toen het park bijna ging sluiten zijn we nog in een waterbaan gegaan waar we met een lift omhoog gingen en toen kei steil naar beneden gingen werd Oscar zeik nat en toen gingen we nog 2 andere afdalingen af toen zijn we naar de auto gelopen en zijn we naar de Mc Donald gereden en hebben we daar allemaal een menu gekregen van het kamp geld en toen kregen rob en jan een mis verstand over de burgers want rob had jan’s burger en jan wou die andere burger niet dus is hij terug gegaan om een andere burger te hallen en daarna kregen we allemaal een ijsje toen we daar mee klaar waren zijn we verder terug naar het kamp terrein gereden maar toen kwamen we nog een cafe tegen en hebben we daar 2 bier gedaan en zijn we verder gegaan en toen waren we om 11 uur op het kamp terrein en zijn sommige mensen naar bed gegaan en andere deden nog een biertje. (foto's zomerkamp)


Mamm'out (Rob)

Vandaag hebbu we mammout parcourse afgelegt de dag begon met een lkkr eitju met spek en kaas HEERLIJK toen zijn we aangereden naar mamoet daar kregen we klimtuigje en een helm dit werkte goe we begonen met ‘de pauwperpaal’ een paal van 10 meter hoog waar je het eerste stukje moest springen om erin te komen en daarna op een platvorm staan om met een sprong aan de trampeze te hangen hierbij heeft jan GEFAALD hierna kwam de inianenbrug over een angstaanjagend helsdiep ravijn hierna moesten wij abseilen in dit angstaanjagende ravijn hierna zijn wij terug omhoog gegan om over dit ravijn te gaan termiddel van een plankenbrug hierna hebben wij genoten van een lkkr bammetje hierna hebben wij viaverada gedaan (een ijzer route op de wand van t ravijn ) hierna een obstakel parcourse met een glas water en wie er aant eind van deze rit de meeste water in zn glas had mogt bepalen waar we ginge ete die avond dus we aten uiteilndelijk pizza maarja ff trug naar t einde van t hindernisparcourse hierna kwam de grote viavorade die hadden we afgelegd en nog ff wat hertjes gespot en hierna kwam de DEATH RIDE een tokkelbaan van 60meter hoogte en 150meter lang hierna zijn we terug gegaan en nog wat pizza gegeten. (foto's zomerkamp)

 

Reacties 

 
#4 Luke Remmits 13-08-2011 14:40
Geniaal :D
 
 
#3 Thomas Breukink 18-07-2011 09:38
:D We hadden het ook het "die hard" kamp kunnen noemen. Rust zat er niet tussen, het een grote trip! Zit nog te :zzz achter mijn bureau.
 
 
#2 Jasper Scheffers 18-07-2011 07:55
Waar zijn jullie naartoe gegaan?

Ah, luxemburg
 
 
#1 Ronald v/d Kruijs 17-07-2011 21:18
en toen en toen en toen en .... ;-)