Agenda

za 23 dec
Geen Groep
za 30 dec
Geen Groep
za 06 jan
Nieuwjaarsactiviteit
za 13 jan
Fuego
vr 09 feb
Carnaval
vr 09 feb
Carnaval
Eerste keer draaien
Geschreven door Erik Coumans   

Afgelopen zaterdag werd er ook door de Bevers weer voor de eerste keer gedraaid. Ondanks dat het er een flinke wind stond, trokken de bevers na het openen het bos in, want voor de stoere bevers was het eigenlijk maar een fris briesje. En het weer had ook voor wat anders gezorgd, namelijk grote plassen water op de paden in het bos. En als Bevers ergens goed in zijn, dan is het wel springen in de plassen om hun laarzen maar eens goed te testen.

Klik hier alvast voor de foto's.

Een aantal plassen en natte sokken later kwamen we aan op de grote open plek midden in het bos. Hier zou het programma gaan plaatsvinden. De leiding had voor wat lekkers gezorgd, maar dit moest natuurlijk wel eerst verdiend worden. Om zoetigheid te kunnen 'kopen', dienden de Bevers eerst heuse goudstukken en juwelen smokkelen. Hierbij moesten zij van de ene post naar de post zien te komen zonder door te leiding getikt te worden. Die stonden op het pad waar zij niet vanaf mochten komen en de posten lagen allebei aan een andere kant van het pad. Of je een munt of een diamant kreeg werd bepaald door wat de bever dobbelde bij de eerste post. Had je 1,2,3 of 4 dan kreeg je munt en bij 5 of 6 kreeg je zelfs een diamant, die wel vijf keer zoveel waard was als een goudstuk.

Zo gezegd, zo gedaan toch? Nou, het smokkelen bleek toch wat moeilijker dan gedacht, want de leiding was erg snel. Maar uiteindelijk wisten de Bevers, door hard te rennen, slimme trucjes en doorzettingsvermogen, toch nog heel wat kostbaarheden naar de andere te smokkelen. Uit eindelijk wisten zij 26 munten en 18 diamanten te bemachtigen. Hierdoor hadden de zes aanwezige Bevers wel 116 (!) punten verdiend. Hiermee konden zij voor iedere bever uiteindelijk 2 snoepjes kopen.

Na dit heerlijke tussendoortje, welke sommige bevers zelfs bewaarde voor hun broertje of zusje, stond alweer de volgende uitdaging te wachten. Dit keer waren de rollen namelijk omgedraaid. De leiding ging smokkelen en de bevers waren dit keer de grensbewakers. Alles wat zij te pakken zouden krijgen konden zij dit maal in ruilen voor beverranja op de blokhut. Ook nu deden de Bevers erg hard hun best. Dit toch wat moeilijker dan de vorige keer, want nu deden er vier in plaats twee leidingleden mee. Toch wisten de Bevers nog 48 punten tegen te houden.

Het was ondertussen tijd om naar de blokhut te gaan, want iedereen had flinke dorst gekregen. Na wat overwinningsdansjes in de plassen onderweg stond er op de blokhut 6 zes wel verdiende bekertjes ranja te wachten. Hier werd natuurlijk de dorst goed mee gelest en voor wie nog meer wilde was er nog hele jerrycan.

De ouders stonden ondertussen al te wachten en dus was het tijd om te sluiten. De eerste keer draaien was weer een succes! Heb jij nou jij ook zo'n zin in zulke gave avonturen?! Kom dan gerust een keer een zaterdag mee draaien. Of zoals wij altijd bij het openingslied zingen: "Heb je zin? Kom dan mee! Dan zegt de bever OK!"

 

Reacties 

 
#1 Lucio 22-04-2015 04:50
Talrijke gamers lijken gewoon te praten zichzelf in met uitzicht op wat is
geschikte vóór hun ontmoeting .

my homepage http://yellowpages.com.au/: http://yellowpages.com.au
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen